divendres, de novembre 09, 2007

Ciència i ficció a l'estany

Dia 21. Coincidint amb la Setmana de la Ciència 2007, l'Ajuntament de Banyoles ha aprofitat l'espai de la biblioteca municipal per exposar un seguit de cartells realitzats pels alumnes dels instituts d'educació secundària sobre el món de la ciència-ficció. Aquesta mostra de cartells, que va començar el passat dia 5, està acompanyada de llibres, música, cinema i revistes a l'entorn d'aquesta temàtica i, més especialment, sobre la representació gràfica dels éssers extraterrestres en els llibres al llarg de la història. L'exposició és gratuïta i estarà oberta fins al 19 de novembre. Podeu aprofitar per conèixer aquest fantàstic municipi, capital del Pla de l'Estany, on es concentren històries mitològiques com les del monstre de l'estany o el poder màgic de les goges de les Estunes (les fades del bosc de les Estunes).

1 comentari:

Anònim ha dit...

Benvolgut, t'envio informació sobre un dels esdeveniments que estem muntant des del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (Rambla Egara, 270. Terrassa):

Una recerca de ciència ficció: Els experiments del CERN s’expliquen al mNACTEC

Seguint amb la programació del cicle “El mNACTEC aparador del CERN”, i en el marc de la Setmana de la Ciència 2007, el mNACTEC organitza una conferència per explicar les relacions que s’estableixen entre la ciència produïda als grans centres de recerca, com el CERN, i la ciència ficció o la literatura fantàstica.

Aquest diumenge 18 de novembre a les 12h, els investigadors en física Jordi José i Manuel Moreno, especialistes en temes de ciència ficció, passaran revista a les pors irracionals derivades de la recerca científica. L’acte arrencarà amb les "monster movies" dels anys 50 i desembocarà amb el risc de generar microforats negres al laboratori.

Gràcies